visie

Vanuit het boeddhisme gezien is alles aanwezig in het huidige moment. Verleden en toekomst komen hierin samen.

Je ego/gedachten wil controle houden over wat er komen gaat of geweest is en werkt altijd veroordelend. Gedachten spelen zich af in je hoofd, gaan bijna nooit over het huidige moment en zijn daardoor niet meer dan een illusie!

Leren leven is leren te accepteren wat je krijgt op ieder moment van de dag om het daarna weer los te laten. Dit loslaten zorgt ervoor dat je je vrij voelt i.p.v. ‘be-vangen’. De weg naar deze bevrijding toe gaat via meditatie.

Meditatie helpt je om tot rust te komen en je concentratievermogen zal groter worden.
Nadat je tot rust bent gekomen ga je inzien hoe je brein een niet bestaande werkelijkheid creëert. Een denkbeeldige werkelijkheid vol lijden, als gevolg van je eigen gedachten. Je gaat inzien hoe je je lijden veroorzaakt.
Meditatie brengt je in het hier en nu met de veranderlijkheid van het leven. “Zekerheden” zijn illusies.

Door meditatie leer je je geest kennen en tot rust brengen. Je maakt ruimte voor je liefdevolle goedheid.

De essentie van meditatie is dat je je gedachten accepteert en leert om er naar te kijken om ze daarna weer los te laten.

Het belangrijkste hulpmiddel hierbij is je ademhaling. Door je bewust te blijven van je ademhaling en je zintuigen te leren openen ben je hier en nu.

Gelukservaringen en diepe ontspanning worden pas ervaren als de aandacht wordt gericht op het hier en nu. Er wordt niet afgedwaald naar het verleden en de toekomst en er wordt geen oordeel geveld over huidige ervaringen. Het gevolg is minder stress, weerstand en spanningen.